Καλάθι

Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης παντζαριών σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για την συντήρηση των παντζαριών.
  • Γρήγορη πρόψυξη σε δυναμικά προψυκτήρια ή σε Hydrocoolers και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης.
  • Διαχειριστείτε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μπορούν να προκαλέσουν φθορές.
  • Φελλοποιείστε την επιδερμίδα τους σε αεριζόμενες αποθήκες για 1-2 ημέρες σε θερμοκρασία μικρότερη από 30οC.
  • Πριν από τη συγκομιδή αποφεύγετε το πότισμα για την αποφυγή σχισίματος των γογγυλόριζων που έτσι θα μειωθεί ο χρόνος αποθήκευσης.
  • Κατά τη συγκομιδή τα παντζάρια πρέπει να είναι στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας, ακέραια, υγιή, χωρίς αποχρωματισμό της σάρκας τους, να μην είναι κούφια, να μην είναι ξυλώδη, ινώδη ή σπογγώδη. Επίσης, απαλλαγμένα από κάθε ξένη γεύση ή οσμή, τραυματισμούς που έχουν επουλωθεί, σχισίματα, σήψη, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή
  • μούχλα και χωρίς προσβολές από ασθένειες και έντομα.
  • Πλένετε τα παντζάρια, για να απομακρύνονται οι ακαθαρσίες και τα υπολείμματα ώστε να προλαμβάνεται η μετέπειτα ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.
  • Μώλωπες, ρωγμές και θραύση του σώματος των παντζαριών είναι σημάδια κακού χειρισμού κατά τη διάρκεια της συγκομιδής τους.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού