Καλάθι

Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης πεπονιών σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Συγκομίζετε άγουρα τα πεπόνια. Έχουν τη δυνατότητα να ωριμάσουν αργότερα.
  • Παρακολούθηση των σακχάρων κατά τη συγκομιδή τους με χρήση οπτικών διαθλασιόμετρων (Λιγότερα από 10ο Brix).
  • Συντήρηση σε θερμοκρασία κάτω από 7ο C δημιουργούνται διαταραχές στα πεπόνια.
  • Επιλογή συστήματος ψύξης χαμηλής υγρασίας.
  • Γρήγορη προψύξη των πεπονιών πριν την εμπορική αποστολή τους. Βοηθά στην καλύτερη διατήρηση των χαρακτηριστικών των πεπονιών, αυξάνει το χρόνο συντήρησης, διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμά και προστατεύει τα προϊόντα από την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών, μυκήτων κ.λπ.
  • Απομάκρυνση αιθυλενίου.
  • Υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) βοηθούν στη μακροχρόνια συντήρηση.
  • Συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μεγαλύτερη από 20%, προκαλεί μειωμένη ωρίμανση, δυσάρεστες οσμές, καθώς και άλλα ελαττώματα στη σάρκα των πεπονιών.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού