- Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για τη συντήρηση των ξερών κρεμμυδιών.
- Αποφεύγετε τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες κατά την ξήρανση πριν την αποθήκευση.
- Αποφεύγετε την αποθήκευση ξερών κρεμμυδιών που κατά την διάρκεια της παραγωγής τους εκτέθηκαν σε παρατεταμένη υγρασία.
- Η διαδικασία ελεγχόμενης ξήρανσης μπορεί να γίνει εντός των ψυκτικών θαλάμων αποθήκευσης με τη δημιουργία καταλλήλων συνθηκών.
- Η καθυστέρηση της μείωσης της θερμοκρασίας κάτω από 10ο C στην αρχή της αποθήκευσης σε Ψ.Θ. βοηθάει στη δημιουργία πρόσθετων μανδύων.
- Διατηρήστε τις συνθήκες αποξήρανσης με θερμοκρασία από 18ο C έως 25ο C και σχετική υγρασία 40% για τις πρώτες 5 ημέρες της φόρτωσης των Ψ.Θ..
- Χρησιμοποιήστε ψυκτική εγκατάστασης χαμηλής υγρασίας.
- Απομακρύνετε το αιθυλένιο με ειδικό εξαερισμό.
- Διατηρήστε το διοξείδιο του άνθρακα (CΟ2) σε μεσαία επίπεδα που βοηθά στην προστασία των ξερών κρεμμυδιών και τη διατήρηση της ποιότητάς τους.
- Η ανακυκλοφορία του αέρα του ψυκτικού θαλάμου πρέπει να εξασφαλίζεται όλο το 24ωρο με τη βοήθεια ανεξάρτητων ανεμιστήρων.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.