Καλάθι

Η Επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα αγγούρια μέσα σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

Αιθυλένιο

Χαμηλά επίπεδα αιθυλενίου (1 – 5 ppm) δημιουργούν αποσύνθεση και επιταχυνόμενο κιτρίνισμα.

Διοξείδιο του άνθρακα

Δρα θετικά στην διατήρησης της ποιότητας. Περιορίζει δραστικά τη δράση των βακτηρίων και μυκήτων.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, προστατεύει από βακτήρια και μύκητες.

Οξυγόνο

Χαμηλή συγκέντρωση 3% – 5% καθυστερεί το κιτρίνισμα.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού