Αιθυλένιο
Η παρουσία του αιθυλενίου επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης των γκρέιπφρουτ.
Διοξείδιο του άνθρακα
Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις από 5%-10%, διατηρεί τη σταθερότητα του καρπού. Πάνω από 10% δημιουργεί δυσάρεστες οσμές και εμφάνιση καφέ αποχρωματισμών.
Όζον
Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.
Οξυγόνο
Η παρουσία του αυξάνει την αναπνοή και επιταχύνει τη γήρανση. Για συγκεντρώσεις κάτω από 3% δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.