Καλάθι

Η επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα γκρέιπφρουτ μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του αιθυλενίου επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης των γκρέιπφρουτ.

Διοξείδιο του άνθρακα

Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις από 5%-10%, διατηρεί τη σταθερότητα του καρπού. Πάνω από 10% δημιουργεί δυσάρεστες οσμές και εμφάνιση καφέ αποχρωματισμών.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Η παρουσία του αυξάνει την αναπνοή και επιταχύνει τη γήρανση.  Για συγκεντρώσεις κάτω από 3% δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού