Καλάθι

Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης πράσων σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για τη συντήρηση των προϊόντων.
  • Γρήγορη πρόψυξη σε δυναμικά προψυκτήρια ή σε Vacuum Coolers και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης.
  • Συνίσταται η χρήση λεπιδωτού ή θρυμματισμένου πάγου στη συσκευασία των πράσων κατά τη διάρκεια της εμπορικής αποστολής τους. (Δεν απαιτείται για τη μακροχρόνια συντήρηση).
  • Τοποθετήστε συσκευές όζοντος για την καταπολέμηση των μυκήτων.
  • Διαχειριστείτε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το αιθυλένιο.
  • Χρησιμοποιείστε σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
  • Αποφύγετε την αποθήκευση μαζί με προϊόντα που εκλύουν αιθυλένιο.
  • Κατά τη συγκομιδή τα πράσα πρέπει να είναι, ακέραια, υγιή, απαλλαγμένα από κάθε ξένη γεύση ή οσμή, τραυματισμούς που έχουν επουλωθεί, σχισίματα, σήψη, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή μούχλα και χωρίς προσβολές από ασθένειες και έντομα.
  • Τα άκρα κοπής των πράσων πρέπει να είναι επίπεδα. Τα άκρα που είναι στρογγυλεμένα υποδεικνύουν παρατεταμένη αποθήκευση.
  • Πλένετε τα πράσα για να απομακρύνονται οι ακαθαρσίες και τα υπολείμματα ώστε να προλαμβάνεται η μετέπειτα ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού