- Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για τη συντήρηση των σέλινων .
- Γρήγορη πρόψυξη σε δυναμικά προψυκτήρια και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης.
- Τα σέλινα δεν πρέπει να αποθηκεύονται με φρούτα που παράγουν σημαντικές ποσότητες αιθυλενίου, όπως μήλα, αχλάδια, πεπόνια ή ροδάκινα πάνω από 5ο C, επειδή το παραγόμενο αιθυλένιο επιταχύνει το κιτρίνισμα, ειδικά των φύλλων του.
- Τοποθετήστε συσκευές όζοντος για την καταπολέμηση των μυκήτων.
- Υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα κιτρινίζουν τα φύλλα.
- Κατά τη συγκομιδή τα σέλινα πρέπει να είναι ακέραια, υγιή, απαλλαγμένα από κάθε ξένη γεύση ή οσμή, τραυματισμούς που έχουν επουλωθεί, σχισίματα, σήψη, από ελαττώματα, όπως μαύρη καρδιά, χαλαροί μίσχοι και ρωγμές ή σχισμές, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή μούχλα και χωρίς προσβολές από ασθένειες και έντομα.
- Η εμφάνιση των σέλινων βελτιώνεται απομακρύνοντας τα κατεστραμμένα, άρρωστα, νεκρά, ή αποχρωματισμένα φυτικά τμήματα.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.