Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης τζίντζερ σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για τη συντήρηση των προϊόντων.
  • Πριν την αποθήκευση των τζίντζερ βεβαιωθείτε ότι έχει σκληρυνθεί επαρκώς η επιδερμίδα τους.
  • Παρακολουθείτε τη θερμοκρασία των αποθηκευμένων τζίντζερ να μην κατεβαίνει κάτω από 12° C γιατί δημιουργείται απώλεια του χρώματος σκασίματα, βυθισμένες κηλίδες, συρρίκνωση της μάζας τους και αποσκλήρυνση αυτών.
  • Υγρασία λιγότερη από 65% δημιουργεί αφυδάτωση στη μάζας των τζίντζερ με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των βολβών.
  • Υγρασία πάνω από 90% ενέχει τον κίνδυνο της δημιουργίας βλάστησης από τα βλαστικά κύτταρα της επιφανείας τους, ενώ πάνω από 95% οδηγεί στην αποσύνθεση των ιστών. (Ο ιστός λαμβάνει σκούρο καφέ χρώμα και αρχίζει να αποσυντίθεται μαλακώνοντας τη σάρκα του).
  • Τοποθετήστε συσκευές όζοντος για την καταπολέμηση των μυκήτων.
  • Πρόωρα συγκομιζόμενα τζίντζερ που εξακολουθούν να έχουν αυξανόμενο το πράσινο στέλεχος που συνδέεται με το βολβό, πρέπει να κόβονται λίγο πιο πάνω από το σημείο σύνδεσής τους.
  • Υπερβολικό χώμα στις ρίζες πρέπει να αφαιρεθεί με το χέρι πριν από την τοποθέτηση των βολβών στα κιβώτια συλλογής.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart