- Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για τη συντήρηση των προϊόντων.
- Πριν την αποθήκευση των τζίντζερ βεβαιωθείτε ότι έχει σκληρυνθεί επαρκώς η επιδερμίδα τους.
- Παρακολουθείτε τη θερμοκρασία των αποθηκευμένων τζίντζερ να μην κατεβαίνει κάτω από 12° C γιατί δημιουργείται απώλεια του χρώματος σκασίματα, βυθισμένες κηλίδες, συρρίκνωση της μάζας τους και αποσκλήρυνση αυτών.
- Υγρασία λιγότερη από 65% δημιουργεί αφυδάτωση στη μάζας των τζίντζερ με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των βολβών.
- Υγρασία πάνω από 90% ενέχει τον κίνδυνο της δημιουργίας βλάστησης από τα βλαστικά κύτταρα της επιφανείας τους, ενώ πάνω από 95% οδηγεί στην αποσύνθεση των ιστών. (Ο ιστός λαμβάνει σκούρο καφέ χρώμα και αρχίζει να αποσυντίθεται μαλακώνοντας τη σάρκα του).
- Τοποθετήστε συσκευές όζοντος για την καταπολέμηση των μυκήτων.
- Πρόωρα συγκομιζόμενα τζίντζερ που εξακολουθούν να έχουν αυξανόμενο το πράσινο στέλεχος που συνδέεται με το βολβό, πρέπει να κόβονται λίγο πιο πάνω από το σημείο σύνδεσής τους.
- Υπερβολικό χώμα στις ρίζες πρέπει να αφαιρεθεί με το χέρι πριν από την τοποθέτηση των βολβών στα κιβώτια συλλογής.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.