Καλάθι

Η επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα λαχανάκια Βρυξελλών μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του προκαλεί κιτρίνισμα και πτώση των φύλλων.

Διοξείδιο του άνθρακα

Συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα 5% έως 10% διατηρεί το πράσινο χρώμα και  μειώνει την πτώση των φύλλων. Πάνω από 10% δημιουργεί δυσάρεστες οσμές.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Χαμηλή συγκέντρωση κάτω από 1% δημιουργεί πικρή γεύση και εσωτερικό αποχρωματισμό.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού