- Γρήγορη ψύξη και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης.
- Διαχωρισμός των προϊόντων ανάλογα με την ωριμότητά τους.
- Η συγκομιδή των λάιμ πρέπει να γίνεται κατά τις δροσερές ώρες της ημέρας, νωρίς το πρωί η αργά το απόγευμα χωρίς να υπάρχει υγρασία στην επιφάνειά τους. (Η υγρασία προωθεί μολύνσεις από μύκητες, που μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον φθορές).
- Η συγκομιδή πρέπει να γίνεται προσεκτικά για την αποφυγή δημιουργίας μωλώπων στο προϊόν.
- Η προσεκτική συλλογή μπορεί να μειώσει τους τραυματισμούς που επιτρέπουν την είσοδο παθογόνων.
- Λάιμ με μώλωπες, σχισίματα, σήψη, υπερμεγέθη κ.λπ. Θα πρέπει να διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα προϊόντα.
- Τα Λάιμ πρέπει να έχουν συγκομισθεί στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας.
- Τα Λάιμ πρέπει να είναι ακέραια, υγιή, καθαρά χωρίς ξένες ύλες, φύλλα ή χώματα.
- Τα Λάιμ πρέπει να είναι χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων, μούχλα, χωρίς προσβολές από ασθένειες και έντομα.
- Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κάθε ξένη γεύση και οσμή.
- Μην αποθηκεύετε βρεγμένα προϊόντα.
- Απομάκρυνση του αιθυλενίου.
- Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.