Ραντίτσιο – Γενικές Πληροφορίες

38.1. Ραντίτσιο -Γενικές Πληροφορίες 38.1.1. Εισαγωγή Τα ραντίτσιο (radicchio) ή κεφαλωτά ραδίκια ανήκουν στην οικογένεια Αsteraceae (Compositae) Σύνθετα. Ο τύπος αυτός του ραδικιού κατά την ...
38.1. Ραντίτσιο -Γενικές Πληροφορίες 38.1.1. Εισαγωγή Τα ραντίτσιο (radicchio) ή κεφαλωτά ραδίκια ανήκουν στην οικογένεια Αsteraceae (Compositae) Σύνθετα. Ο τύπος αυτός του ραδικιού κατά την ...
25.1. Μαϊντανός - Γενικές Πληροφορίες 25.1.1. Εισαγωγή Ο μαϊντανός (Petroselinum crispum) ανήκει στην οικογένεια Umbelliferae. Είναι μεσογειακό φυτό, αυτοφυές στην Ελλάδα και σε πολλές ...
28.1. Μαρούλια - Γενικές Πληροφορίες 28.1.1. Εισαγωγή: Τα μαρούλια (Lactuca sativa) είναι ετήσιο, ποώδες φυτό γρήγορης ανάπτυξης της οικογένειας Σύνθετα. Τα μαρούλια είναι έμφυτα στην Ασία και ...
27.1. Μάραθος -Γενικές Πληροφορίες 27.1.1. Εισαγωγή Ο μάραθος (ή μάραθο, ή φινόκιο,) είναι ποώδες, αρωματικό φυτό. Είναι δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδοφόρων. Η επιστημονική του ...
26.1. Μανιτάρια - Γενικές Πληροφορίες 26.1.1. Εισαγωγή Τα μανιτάρια ανήκουν στους μύκητες, που βοτανικά ταξινομούνται στα κρυπτόγαμα θαλλόφυτα. Υπάρχουν πάνω από 100.000 διαφορετικοί μύκητες που ...
Αρκετά μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα στην 3η FRESKON όπου έλαβε χώρο στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το τριήμερο 27-29 Απριλίου. H Ιsofruit συμμετείχε και φέτος στο Διεθνές ...
Πώς παράγεται το διοξείδιο του άνθρακα ; Τα φρούτα και τα λαχανικά κατά τη διάρκεια της συντήρησής τους αναπνέουν με κύριο χαρακτηριστικό την έκλυση αερίων, υγρασίας και σημαντικής ποσότητας ...
Τι είναι η Δυναμική ψύξη και που εφαρμόζεται; Η Δυναμική ψύξη είναι μία τεχνική που εφαρμόζεται απαραίτητα στα προϊόντα μακροχρόνιας συντήρησης ή στα προϊόντα με ιδιαίτερες ευαισθησίες. Π.χ ...
8.1. Αρακάς - Μπιζέλια -Γενικές Πληροφορίες 8.1.1. Εισαγωγή Ο αρακάς (μπιζέλι) ανήκει στην οικογένεια Leguminosae έχοντας το επιστημονικό όνομα Pisum sativum L.( ή πίσον) που περιλαμβάνει ...
Λίγα λόγια για τα αβοκάντο Τα αβοκάντο είναι σχετικά νέο προϊόν του οποίου η παραγωγή βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Καλλιεργείται στις περιοχές της Κρήτης, κυρίως στα Χανιά, ενώ ξεκινά να δοκιμάζεται ...